mandag den 3. maj 2010

Hæklesnyd og hexagoner

For nogen tid siden fik jeg en flyttekasse fyldt med garn, opskrifter, broderirammer, hæklenåle, strikkepinde og andre håndarbejdsting fra en sød kollega.
I den kasse lå nogle løse oldemorfirkanter i de fineste farver. Jeg hæklede de præfabrikerede firkanter sammen i en lang bane og hæklede en kant rundt om det hele. Nu har jeg et hæklet tørklæde i yndlingsfarverne. Snyd? Lidt måske...


Jeg bliver også nødt til at fejre, at jeg nu har en hel blomst af hexagoner (og dem har jeg altså lavet helt selv).... Hvad skal det da ikke ende med :O)
I et øjebliks mild sindsyge overvejede jeg, at det skulle blive et tæppe, som vi kunne give til min veninde og hendes kæreste, som skal giftes til august... Jeg slog det hen igen, da jeg indså, at jeg så skal hækle uafbrudt fra nu og til august. Det kunne ellers være en helt fantastisk gave, som jeg selv ville blive lykkelig over at få. Nu får vi at se. Pænt ser det i hvert fald ud, når de ligger der de 7 små...


Skal de mon stryges/presses rigtig i facon før de bliver hæklet sammen?

8 kommentarer:

 1. Jeg vil faktisk kalde det at gøre noget godt for de stakkels oldemorfirkanter der ellers bare lå der i kassen - nu blir de brugt og elsket ;-)

  Og hexagonerne tror jeg bare man hækler sammen og så presser det til slut (det har jeg i hvert fald tænkt mig at gøre med mit).

  SvarSlet
 2. Hej Malene,

  glæder mig til at se dit boligindlæg engang i fremtiden. tak for dine kommentar på min blog, i selv samme stund er jeg ved at male den petroleumsfarvede væg hvid igen, og har ikke snakket med Jakob om det!
  Jeg er vist en værre én.....
  Til gengæld betrækker jeg vores spisebordsstole i stof som han på eget initeativ har købt i Ikea... og det jeg så dum at tro, kan være et plaster på såret...
  Jeg skulle heller som dig havde involveret min mand i planen inden den blev påbegyndt, men ideen kom lige pludselig og er ikke noget jeg har summet over længe, så.....
  Hilsen Stine:)

  SvarSlet
 3. Jeps, strygning er en god ide til det meste håndarbejde! Det ligner bomuldsgarn og det kan jo tåle en god gang damp!
  Men fine sekskanter og firkanter og det er da ikke snyd. Man må jo spare hvor man kan også på tiden!
  Maria

  SvarSlet
 4. Skønne hæklerier...og sikke en gave,- en helt flyttekasse med krea-guf...

  Har straks meldt mig som fast læser,- må jo følge med i al hækling omkring mig.

  Hav en dejlig aften - Camilla

  SvarSlet
 5. Hej Malene!

  Overhovedet ikke snyd!! Du har jo reddet de stakkels "oldemødre" fra en grum skæbne på bunden af en flyttekasse. Rigtig fin idé med et tørklæde og hvor er det nogle skønne farver.

  Flotte hexagoner, Malene! Jeg ville også være lykkelig, hvis jeg fik sådan en gave, og om det er realistisk kommer da bare an på hvor hurtigt du hækler :-))

  Jeg har selv gang i et (meget simplere) hækleprojekt, som jeg højt og flot i starten proklamerede skulle blive et tæppe, i øjeblikket stræber jeg vist nærmere efter pudebetræk. Må indse tæppestørrelse måske var lidt for ambitiøst.

  Rigtig god aften til dig og dine.

  Kh. Mette

  SvarSlet
 6. Kære damer.

  Tak for jeres søde kommentarer. Jeg tilslutter mig tanken om at det var synd for firkanterne, hvis de skulle blive liggende i kassen til ingen verdens nytte. Synd og ikke snyd! Fint ordspil...

  Hexagonerne hækler jeg videre på i håbet om, at der kommer noget godt ud af det! Mon ikke. Det kan være jeg skal sætte ambitionerne ned til en pude ligesom Mette:O)

  Kærlig hilsen
  Malene

  SvarSlet
 7. Hej igen Malene!

  Jeg har virkelig fået lyst til at lære de hexagoner nærmere at kende, måske du kunne råde mig lidt? Har du fundet en opskrift der er nem at gå til?

  Kh. Mette

  SvarSlet
 8. Hej Mette.

  Jeg har fundet ud af det via dette diagram (link) og ved at se på billeder af hæklede hexagoner. Når du kan hækle oldemorfirkanter, og det ved jeg du kan:O Så er det intet problem at hækle hexagoner.

  http://tpoulsen.blogspot.com/2007/08/hexagon-koden-er-knkket.html

  Håber det hjælper. Ellers skriver du bare igen.

  Kh. Malene

  SvarSlet