søndag den 10. april 2011

Småfolk vs. retrosengetøj

Ved en oprydning i en kasse med gammelt børnetøj fandt jeg en Småfolkbluse -altså gammelt, som fra da Hjalte var ret lille, så jeg vil gætte på, at blusen er 6-7 år gammel.

Motivet på den fik mig til at finde Halfdans sengetøj frem fra skabet og sørme om motivet ikke matcher perfekt. Det er vist hverken første eller sidste gang Småfolk er blevet kraftigt inspireret af retro børnebetræk.8 kommentarer:

 1. Ser overhovedet ingen lighed...:-) Hehehe. Men hvor er de lækre begge ting.

  SvarSlet
 2. Her ville debatten om kopi eller inspiration vist være på sin plads;o)

  SvarSlet
 3. Hvor skønt, har selv indtil flere gang fundet ligheder med deres mønstre på tøjet og på noget gammelt retrostof.
  Forleden spurgte min far mig, hvorfor min datter var iklædt et gammelt gardin - han kunne genkende mønstret fra sin barndom. (det var Katvigs æblemønster) Jeg synes det er for cool...
  Men anyways - skønt stof.

  SvarSlet
 4. Hvor sjovt. Selv farverne er identiske. Og sikke fint det sengetøj er!

  SvarSlet
 5. Det er nemlig lidt sjovt når man opdager at det er gamle mønstre, som bliver genbrugt. ESL nødder er fx. også gentrykt, for vi har et billede hvor min bror set i dagens perspektiv er super retro-moderne med mælkedrengestribede overalls bukser på, gule gummistøvler og en t-shirt med "ESL" nødder på... Og det er altså 34 år siden!

  Jeg kiggede også i mine forældres fotoalbum og opdagede at mønstret fra Ingrids bluse var præcis det samme som noget sengetøj vi havde som børn - men her var de orange/brune farver bare skiftet ud med lilla. :)

  Sarah - Fnis, der er ikke noget at sige til det kan være svært at forstå moden! ;)

  SvarSlet
 6. og Hollys havde jeg som barn i 1974 :-) der fandtes hollys bare ikk endnu , alt er tyvstjålet :-))

  SvarSlet
 7. Det er også det motiv der er brugt på dette papir fra paperwear! ;o) http://www.paperwear.dk/picview.asp?pid=107

  SvarSlet
 8. Her kan man vist kun tale om ren og skær kopi, og det giver på en eller anden måde alle lov til at kopiere, når de store gør det så utilsøret.

  SvarSlet