onsdag den 15. februar 2017

Mad og køkkengrej - livet i autocamperen

Livet i og omkring autocamperen i de fire uger vi var afsted, som jeg viste billeder fra i sidste indlæg, bød naturligvis også på mange spisesituationer. En VW-autocamper har ikke ubegrænset plads, når to voksne og tre børn flytter ind. Vi havde prioriteret at have plads til køkkenudstyr, som fylder en del, men gør, at budgettet kan holdes nede på et helt andet niveau, end hvis alle måltider skulle købes. Morgenmad og frokost bestod fortrinsvis af friskbagt baguettes eller andet brød, skinke, pølse og et par forskellige oste. Det søde input til morgenmaden var ofte nutella (selvfølgelig) eller marmelade og frisk frugt.
Aftensmaden varierede meget, men blev lavet på trangia med spritbrænder, et transportabelt gasblus og en lille pop-up grill, som varmt kan anbefales, hvis man har brug for en lille og kompakt grill, som varmer godt og ikke brænder maden. 
For at holde maden kølig havde vi en helt almindelig køletaske til 12 volt, som vi købte en omformer til, så den kunne sluttes til almindelig 220 volts-stik, når vi overnattede, hvor der var mulighed for at få strøm. 

Indlægget indeholder links. Det er ikke reklame for bestemte produkter - bare vores gode erfaringer vi giver videre til dig. 

Typisk morgenmad - her ved den franske riviera.

Frokost på en rasteplads i Belgien i 29 graders varme... 

Grillede baguette-burgere i Bordeaux

Eftervarmen fra grillen kan ALTID bruges til at riste skumfiduser. Her ved Loirefloden i Frankrig.

Perfektion

Jeg tager en for holdet - billeder med mad i munden er sjældent kønne, men dette billede viser, hvordan vores frokost ofte forgik de dage, hvor vi kørte. Her ved en tankstation midt i Spanien i 39 graders varme.

Brød, pølse, ost og oliven medbragt fra Portugal. Uhm....
Der vaskes op i nærheden af Porto i det nordlige Portugal. 

Halfdan spiser spaghetti med kødsovs - altid nemt at lave - selv på Trangia og gasblus. 
Ind imellem spiste vi selvfølgelig også mad ude. Her til Blue Balls Festival i Luzern i Schweiz. 
På Hjaltes fødselsdag skulle morgenmaden selvfølgelig være noget særligt, så der blev serveret både scrambled eggs, bacon og donuts. 
Rasmus laver aftensmad med en ret fantastisk udsigt.

Jeg laver studentermad på grænsen mellem Tyskland og Holland - spaghetti og pølser.

Der var selvfølgelig også rigtig skøn mad undervejs. Her fra en restaurant i en lille by i Ligurien i det nordlige Italien. 

3 kommentarer:

 1. Prøver at regne ud hvordan i sov 5 mand i den VW. .. uden held
  det ser helt vildt hygligt ud

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er heller ikke meget plads til overs, når alle har lagt sig. Sæderne bagi kan lægges ned i fuld bredde af bilen, så der sov vi to voksne og den mellemste af vores drenge. De to andre drenge sov oppe under taget, som kan klappes op. Det fungerer super fint og var lige så hyggeligt, som det ser ud. :)

   Slet