onsdag den 22. februar 2017

Guide: Caféer i Berlin

Der findes et utal af caféer i Berlin og vi har selvfølgelig kun prøvet en brøkdel af dem, men jeg vil anbefale nogle stykker her. Der er masser af kædecaféer, men dem springer vi let og elegant hen over. Der er så mange andre muligheder, hvor der bliver kælet for både kvalitet og råvarer.
Klik på adressen for at se, hvor i byen caféerne ligger - de linker direkte til Google Maps.

Röststätte
Ackerstraße 173, 10115 Berlin (Mitte)

Her er det virkelig kaffen der er i fokus. Her brygges kaffe med stor passion - både espresso-baseret og filterversionen. Ved siden af caféen ligger en butik af samme navn, som sælger udstyr og friskristede bønner til alle, der virkelig går op i kaffe og kaffebrygning. Kaffen fåes både to stay og to go.

Five Elephant
Reichenbergerstraße 101, 10999 Berlin (Kreuzberg) 
Alte Schönhauserstr. 14, 10119 Berlin (Prenzlauer Berg)

Berlins bedste cheesecake - ingen diskussion! Opskriften er en velbevaret hemmelig og det forstår man godt. Kagen er virkelig virkelig god. Prøv den! Five Elephant har åbnet endnu en café i bydelen Prenzlauer Berg. Her har vi ikke været, men det skal prøves næste gang. Mon ikke både kaffen og kagen er lige så god der?
Kauf Dich Glücklich
Kastanienallee 54, 10119 Berlin (Prenzlauer Berg) 

Her er der lidt for enhver smag: Store lækre vafler, god kaffe, fantastisk beliggenhed lige ved siden af en stor legeplads, så ungerne, hvis de er lidt større og kan passe på hinanden, kan løbe over og lege, mens forældrene sidder udenfor caféen i solen i sludrer og drikker kaffe. Stedet er indrettet med både café og butik med lækre designmærker.
Der ligger flere Kauf Dich Glücklich i Berlin og faktisk også i andre store byer i Tyskland bl.a. Bremen, Hamburg og München. På trods af det, har caféen bevaret sin charme og bærer på ingen måde præg af at være en kæde.
Kiezeklein
Mariannenstraße 7, 10997 Berlin (Kreuzberg)

Lille hyggelig café med mottoet "Klein aber fein". Enkel og sjov indretning med et lækkert udvalg af frisk frugt, birchermüsli, sandwiches og kager og naturligvis kaffe.  

Café CK
Marienburger Straße 49, 10405 Berlin (Prenzlauer Berg) 

Her har vi kun været en enkelt gang, men stedet har printet sig fast, som hyggeligt, med god kaffe og god betjening. Derfor må konklussionen være, at den er et besøg værd. Her kan man sidder både inde og ude ved gaden og følge med i livets gang i Prenzlauer Berg.

The Barn
Auguststr. 58, 10119 Berlin (Mitte)
Schönhauser Allee 6, 10119 Berlin (Prenzlauer Berg) 

The Barn startede i 2010 og har bredt sig ud over byen de sidste syv år. På Schönhauser Allee ligger både café og selv risteriet, mens der i Auguststraße kun er en lille, men super hyggelig café. To andre steder i byen, kan man også få The Barns gode kaffe, men det er begge steder shop-in-shops og ikke så hyggeligt, som de to "rigtige" caféer.
GemGemGemGem

Ingen kommentarer:

Send en kommentar